Umyvadlová baterie je šperk vaší koupelny

Koupelnový design je zábava. Užijme si ho vybíráním stylových umyvadlových baterií. Je libo něco dle posledních trendů nebo raději retro? Nic není problém!

Koupelna je místo, kde dominuje čistota. Ta se odráží i v designu. Pomyslnou první příčku samozřejmě nelze upřít praktičnosti, nicméně pokud jde o vzhled celého interiéru, čisté linie a jednoduché zařízení představují nesmrtelný koupelnový trend. Koupelna sice již nemusí být pouze bílá, nicméně bílá je stále nejoblíbenější barvou právě i díky tomu, že symbolizuje čistotu. Koupelna je i místem relaxace, proto by všechny její prvky měly navzájem ladit a vyvolat dojem harmonie. Příjemným zkrášlením, dalo by se říci, že téměř šperkem může být moderní umyvadlová baterie. Vždyť klasické stříbrné zbarvení lesklé chromové baterie opravdu k čistě bílému umyvadlu může navodit dojem, že se jedná o takové třpytivé cingrlátko. I v koupelnovém „šperkařství“ ale vládnou módní trendy, a proto ani výběr umyvadlové baterie nemusí být jednoduchý…

Vysoká nebo nízká baterie? Každá může být elegantní

Stojí před námi řada otázek. Hodí se k našemu umyvadlu spíše stojánková baterie nebo spíše nástěnná baterie? Je libo baterii nízkou nebo s vysokým ramínkem? Samozřejmě pokud nahrazujeme stávající baterii, již nemusíme řešit její umístění. Pokud ale ne, čeká nás nelehký úkol. Když chceme z umyvadlové baterie udělat skutečný šperk, je třeba dát jí prostor vyniknout. Populární stojánkové baterie s dlouhým ramínkem v sobě mnohdy doslova ztělesňují eleganci, a tak není příliš těžké s nimi zazářit. Zajímavě bude působit například vysoká baterie Morava RAV Slezák MK194 v kombinaci s keramickým umyvadlem, které jako mísa leží třeba na dřevěné desce. Ale ani nízká baterie neudělá ostudu. Naopak. Nechme naši fantazii se rozlétnou takříkajíc do šíře a vyberme si nižší a robustnější baterii k širokému a mělčímu umyvadlu.

banner_vodovodní_baterie

Nástěnná baterie je vhodným prvkem do koupelny, kde chceme upozornit na zajímavé obložení. Preferujeme rustikální interiéry a právě stěny naší koupelny tento styl vyjadřují? Proč na ně nenápadně neupozornit umístěním nástěnné baterie?

Tvary umyvadlové baterie by měly korespondovat s celým interiérem

Hranaté nebo oblé? Taková otázka je skutečně důležitá. Baterie by měla doplňovat naši koupelnu a její tvar by měl kopírovat tvary, které se v celém interiéru již nachází. Měla by tedy ladit s koupelnovým doplňky, popřípadě i s tvarováním vany a umyvadla. Pokud patříme mezi milovníky ostrých hran, neměla by rozhodně naší pozornosti ujít masivní umyvadlová baterie Modica Sapho 1116-02.

 

Designovka u nás doma? Baterie z řady 10° nás překvapí a okouzlí

The-Red-Dot-Award-Design-Concept-2015Pokud hledáme skutečný klenot, vsaďme na designové šampióny! I umyvadlové baterie stejně jako jiná umělecká díla sbírají ocenění po celém světě, a tak třeba baterie Ravak 10° TD 012.00 patří do uceleného konceptu 10° designéra Kryštofa Nosála, který právě za tento koupelnový koncept obdržel v roce 2015 prestižní ocenění za produktový design Red Dot Award. Baterie 10° se vyznačují mírným nakloněním právě o 10° vstříc uživateli, tím vytváří nezvyklý, ale příjemný dojem a zároveň získají i praktický užitek.

Spíše než do budoucnosti se raději obracíte do minulosti a retro vládne vašemu vkusu? Moderní design s tím nemá problém, vždyť retro je „in“ téměř pořád. Nostalgické Retro baterie výrobce RAV Slezák nás vrátí zpět do historie klidně i o celé století.

I v naší koupelně se mohou nacházet skutečně klenoty. Kdo do teď věřil, že moderní design patří jen do galerií a luxusních časopisů, nyní už asi tuší, že skutečné stylové designovky se mohou nacházet i u nás doma. Stačí vše jen vhodně zkombinovat a nebát se experimentovat.