Granitové dřezy - je libo s odkapem nebo vaničkou? Nebo s odkapem a vaničkou..

Granitové dřezy jsou v našich kuchyních stále populárnější. Získávají si nás díky svým skvělým vlastnostem i celé řadě různých variant, které dávají prostor naší fantazii. V naší nabídce najdete granitové dřezy nejrůznějších barev, tvarů i dřezy vybavené praktickými prvky, jakými jsou například užitečná vanička nebo odkap.

O granitových dřezech toho bylo řečeno již mnoho – jsou stále populárnější, velmi elegantní a díky široké škále barev nabízejí každému možnost si vkusně doladit interiér kuchyně. Kromě toho jsou i velmi praktické – odolávají vysokým teplotám, chemickým činidlům a udržují si stále „svěží vzhled“. I po letech mohou vypadat jako nové. Nemusíte se bát a klidně můžete z granitového dřezu udělat další pracovní plochu – lze na něm totiž bez obav potraviny i krájet. Rýhy ani škrábance na granitovém dřezu nenajdete. Neobarví ho ani „problematické“ potraviny, jakými jsou například káva nebo čaj. Granitové dřezy jsou téměř nesmrtelné, a proto si je jejich uživatelé natolik cení.

Granitové dřezy v kulaté i hranaté podobě

Granitové dřezy jsou zkrátka ideálním řešením do každé kuchyně. Variabilní jsou i co se týče designu. Rozhodně se nemusíte obávat, že byste si museli vybrat ze dvou či tří typů. Už v otázce tvaru nabízí granitové dřezy celou řadu řešení. Hodí se do vaší kuchyně dřez kulatý nebo hranatý? Dřez by měl ladit s interiérem celé kuchyně. Pokud ve vaší kuchyni dominují oblé tvary, zkuste přemýšlet o kulatém dřezu. Chytrým řešením pro rohové kuchyňské linky jsou rohové granitové dřezy, které pomohou ušetřit místo na kuchyňské lince. Ani v malých kuchyních nemusí být žádný problém si pořídit dvoudřez. Záleží jen na vašem přání a vašich osobních preferencích a vkusu. Granitové dřezy nejsou téměř ničím limitovány.

Dřez Schock PRIMUS C-150  Kuchyňský dřez Alveus NIAGARA 50 (granit)

Granitové dřezy s odkapem nabízí další pracovní plochu

Velmi praktickým prvkem každé kuchyně se stane granitový dřez s odkapem. Již bylo řečeno, že odolnost kompozitního materiálu dává každé hospodyni možnost udělat z granitového dřezu další pracovní plochu. Odkap šetří prostor v kuchyni. Každý umytý talíř a hrnec stačí umístit na odkap a nechat uschnout, přebytečné kapky stečou přímo do dřezu. U granitových dřezů navíc nic nebrání tomu udělat z odkapu pohotovostní krájecí prkénko. Potřebujete nakrájet rajče do salátu nebo citrón do limonády? Na granitovém dřezu můžete potraviny i krájet. Jeho povrch lze navíc velmi jednoduše a bez problémů omýt. Šťávu z nakrájeného rajčete pak stačí jen setřít do dřezu a dřez je znovu jako nový.

V naší nabídce najdete dále i granitové dřezy s vaničkou. Oddělený prostor vaničky poslouží k mytí drobnějších předmětů - příborů, hrnečků, apod. – nebo ovoce a zeleniny. Dřez s vaničkou se stane brzy oblíbeným pomocníkem v každé kuchyni.

 Dřez Alveus CUBO 20 (granit)  Dřez Blanco METRA 45 S bez excentru

Dřezové moduly – elegantní řešení pro náročné

Zdá se vám odkap i vanička užitečným prvkem? Váš granitový dřez může mít obojí. V naší nabídce najdete nespočet dřezů, které kombinují právě tyto praktické detaily – nabízíme tak granitové dřezy s vaničkou a odkapem, dvoudřezy s odkapem, rohové dřezy s odkapem i vaničkou… pro náročnější zákazníky jsou určeny tzv. dřezové moduly, které díky své multifunkčnosti nahrazují část kuchyňské linky. Plní úlohu pracovní desky, odkapávače, inovativní plochy pro mycí potřeby i případné vaničky. Tyto moduly nabízí praktické a designově velmi efektní řešení do vašeho interiéru. Šetří navíc náklady na výřez kuchyňské linky a jsou dostupné v základním hranatém tvaru i v rohové variantě.

Granitové dřezy dávají křídla vaší fantazii v otázce kuchyňského designu. Jsou krásné, velmi praktické a budou vám dobře sloužit po dlouhá léta. Nabízí tolik různých možností, že je téměř nemožné si z nabídky nevybrat. Málokterá investice se vyplatí tolik, jako investice do kvalitního granitového dřezu.