Vanové baterie již dávno nejsou nudné!

Vanová baterie může být originální, elegantní, klasická, krásná, může to být i nadčasová „designovka“. Skutečně je to tak – v koupelně nemá designová nuda místo! Dnes již dávno nejsou vanové baterie nudné - doba designu je již dávno i v koupelně.

Moderní koupelna nemusí už dávno být tím místem, kde elegance a design ustupují praktičnosti a funkčnosti. Naopak. Koupelna dneška je místem, které si můžeme zamilovat na první pohled, místem, které působí na všechny naše smysly a dovolí nám smýt ze sebe stres všedního dne i všechny naše starosti.

Moderní koupelna je místem relaxace a uvolnění

Moderní koupelna nabízí nejen běžnou očistu těla, ale i intenzivní relaxaci. Je tedy místem, kde se musíme především cítit dobře, spokojeně a uvolněně. V moderní koupelně by nás nemělo nic příliš rušit, obvykle se také při jejím zařizování nepouštíme do různých experimentů, módních výstřelků a nesázíme na křiklavé barvy. Místo toho se naopak snažíme zvolit tlumené či přírodní odstíny, vzájemně sladěné jemné barvy, klasický vzhled i moderní minimalismus. Právě obliba čistých linií, jednoduchého designu a vysoké elegance spojené s maximální funkčností a uživatelským komfortem je společným jmenovatelem všech prvků moderní koupelny, tedy i vanové baterie, která rozhodně není zanedbatelným prvkem interiéru. Její výběr proto nepodceňujme.

Vanová baterie se může stát skutečnou ozdobou každé vany. Pokud si vybíráme mezi kvalitními produkty od renomovaných výrobců, nemusíme se příliš bát o praktičnost a funkčnost dané baterie. Spolehlivá kartuš a příjemné ovládání jsou samozřejmostí, bez kterých by si solidní výrobce nedovolil uvést produkt na trh. Co nás ale nyní zajímá, je design. Teď už je to čistě na nás a na našem vkusu.

Jednotný vzhled vanové a umyvadlové baterie i koupelnových doplňků je základ

Základním pravidlem při výběru vodovodních baterií do koupelny je držet se stejného designu jak u vanových, tak u umyvadlových baterií, popřípadě i u koupelnových doplňků. To však není žádný problém. Stačí si jen vybrat produktovou řadu od konkrétního výrobce, která bude lahodit našemu oku, a máme téměř vyhráno.

Vodovodní baterie vanová Espada Sapho ES10 Vodovodní baterie umyvadlová Espada Sapho ES02

Nabídka vanových baterií rozhodně není omezena. Je libo elegantní subtilní kousek či robustní vanovou baterii, která skvěle doplní koupelnový interiér, ve kterém dominují přímé linie a ostré hrany? Pokud hledáme svého favorita právě ve druhé zmíněné kategorii, můžeme se podívat například na nástěnnou pákovou baterii Latus Sapho 1102-12, která svým designem rozhodně nadchne každého milovníka moderního designu.

Vanová baterie v podobě originální kaskády nadchne každého, kdo hledá něco víc než klasiku 

Tříprvková vodovodní baterie vanová Triumph Sapho 3931Pro všechny, kteří se nespokojí s klasikou, ale hledají něco moderního a originálního, může představovat ideální řešení vanová baterie v podobě netradiční „kaskády“. Tříprvková vodovodní vanová baterie Triumph Sapho 3931 se skládá ze tří částí, nejzajímavější je právě již zmíněná výtoková hubice – kaskáda. Každý komponent lze umístit kamkoliv na vaně.

Baterie vanová volně stojící MORAVA RETRO RAV Slezák MK150.5/2SM (150 mm)Moderní design umí skutečně i překvapit. A čím by nás mohl více překvapit než svojí zdánlivou „nemoderností“? Ať žije retro – starodávně vyhlížející vanové baterie nás mohou šokovat, mohou nás okouzlit, ale dozajista si je zamilujeme. Nemusíme žít na zámku, či panském sídle z počátku minulého století, stačí jen, aby v nás dřímala nostalgická duše, a retro baterie výrobce Rav Slezák se stanou „tím pravým ořechovým“. Volně stojící vanová baterie MORAVA RETRO RAV Slezák MK150.5/2SM se stane šperkem celé koupelny, které dodá nesmrtelný punc elegance starých časů.

Vhodně zvolená a dokonale sladěná vanová baterie se může stát skutečným šperkem celého koupelnového interiéru. Vylaďte si místo oblíbené relaxace do posledního detailu a nechte koupelnu, aby se stala vaší nejoblíbenější místností celého domu!