Nerezové dřezy se sklem – klasika s nádechem luxusu

Zdá se vám klasický nerezový dřez nudný? Současným módním hitem jsou dřezy kombinující nerez a tvrzené sklo. Splní všechny vaše sny o neotřelém designu a luxusním interiéru. 

Dřez patří do každé kuchyně. I když máme myčku na nádobí, bez kuchyňského dřezu se neobejdeme. Omýváme v něm více zašpiněné nádobí, sléváme do něj vodu z vařených brambor, těstovin nebo rýže, naléváme nad ním vodu do varné konvice nebo hrnců, omýváme v něm pod tekoucí vodou zeleninu a ovoce… Kuchyňský dřez bychom neměli odsouvat na „druhou kolej“. Navíc rozhodně nemusí být nudný! I taková zdánlivě všední věc, jako je kuchyňský dřez, podléhá módním trendům.

dřez se sklem 3  dřez se sklem 1  dřez se sklem 2

Nerezové dřezy se sklem, to je spojení nestárnoucí nerezové oceli a moderního skla 

nerezový dřez 2Nejpopulárnějšími kuchyňskými dřezy jsou ty nerezové. Mají mnohé vlastnosti, pro které si je neustále vybíráme již po desetiletí. Nerezová ocel je, jak její název napovídá, nerezavějící, navíc odolává běžným kuchyňským kyselinám a skvrnám od obávané kávy, čaje nebo některých druhů zeleniny a ovoce. Nabízí navíc design, který snad nikdy nezestárne. Nerezová ocel však může podléhat přirozenému opotřebení. Zub času (a především užívání) se na ni podepíše drobnými škrábanci a rýhami. Tato patina k nerezové oceli zkrátka patří. Pokud vám právě toto vadí a možná se vám zdá nerezová ocel už tak trochu nudná a fádní, budete pravděpodobně uvažovat o něčem modernějším. Nezoufejte! Výrobci kuchyňských dřezů, kteří tvoří módní trendy, jsou si vědomi oblíbenosti nerezové oceli, a právě proto ji dokázali posunout o celou třídu výš! 

Povýšit nerezovou ocel mezi luxusní materiály? Proč ne! Svěžím závanem do zdánlivě stálých vod jsou kuchyňské dřezy kombinující ušlechtilou nerezovou ocel a tvrzené sklo. Sklo je v současné době opravdovým módním hitem a tak její kombinace s nerezovou ocelí potěší oko každého, kdo si potrpí na moderní design. Splní navíc každý sen o luxusním interiéru.

Tvrzené sklo vyniká pevností a tepelnou odolností

Kombinace nerezové vany dřezu a pracovní desky z tvrzeného skla vytváří skutečně funkční celek. Tvrzené sklo vyniká pevností a tepelnou odolností, což z něj dělá materiál ideální pro použití v kuchyni. Kvalitní nerezová ocel nabízí kromě odolnosti i vysokou hygienickou úroveň, snadnou údržbu a odolnost proti kyselinám běžně užívaným v domácnosti. Navíc se jedná o ekologický materiál, který je možné ze 100 % recyklovat.

dřez s čirým sklem  dřez s tmavým sklem_1

Společnost Alveus nabízí nerezové dřezy s tvrzeným sklem ve dvou produktových řadách – Crystalix a Glassix. Dřezy z řady Crystalix jsou k dispozici ve třech různých modelech a dvou barvách skla - bílé a černé. Dřezy Glassix ve dvou modelech a dvou barvách skla – opět bílé a černé. Nerezová vana dřezů je vyrobena z nerezové oceli o nadprůměrné tloušťce – 1 mm. Není třeba se tedy bát žádných promáčklin či jiného mechanického poškození, které může hrozit u tenčích nerezových plechů. 

Nerezové dřezy se sklem se hodí do kuchyně, kde dominuje sklo

Moderní kuchyňské dřezy se sklem kombinující populární nerezovou ocel a odolné a velmi elegantní tvrzené sklo jsou ideálním řešením přispívajícím k estetice a funkčnosti stylové kuchyně. Díky nenáročnému designu se hodí do každého interiéru. Vhodně samozřejmě doplní kuchyni, ve které dominuje sklo. Skřínky s dvířky ve vysokém lesku, lesklá sklokeramická deska, spotřebiče v originálním designu… V moderním designu se bude nerezový dřez se sklem opravdu vyjímat. 

glass-kitchen

Jestli se obáváte fádnosti, přemýšlejte o inovaci. Nemusíte se ale hned vzdávat osvědčené klasiky. Pokud právě takto přemýšlíte i vy, jsou nerezové dřezy se sklem možná právě tím, co hledáte. Naučit se měnit na první pohled obyčejné věci v originální a neotřelé – to je to, co nás baví!