Tipy, jak vybrat ideální koupelnové doplňky!

Tipy, jak vybrat ideální koupelnové doplňky!

Koupelnové doplňky jsou klíčovým prvkem při určování nálady, stylu a vzhledu tohoto prostoru. Výběrem správného příslušenství můžete udělat koupelnu příjemnou, útulnou, elegantní, okouzlující, minimalistickou nebo zkrátka takovou jakou chcete Vy sami!

  • Posouzení rozvržení prostoru – rozhlédněte se!

Nejprve je vhodné podívat se na svou koupelnu jako celek a analyzovat rozvržení a prostor. Podívejte se, kam se hodí určité příslušenství, kde by bylo praktičtější a pak se můžete rozhodnout o typu, tvaru atd.

  • Zaměřte se na základní příslušenství a vybavení

První prvky, na které se musíte zaměřit, jsou základní/nezbytné věci, jako jsou umyvadlové, koupelnové a sprchové baterie a držáky či police na ručníky. Musí odpovídat stylu, který jste si vybrali pro svou koupelnu a nastaví styl pro zbytek příslušenství.

 

  • Čas na koupelnové doplňky

Kromě základních prvků je v koupelně celá řada dalších drobných doplňků. Patří sem například mýdlová mísa (mýdlenky), držák na zubní kartáčky, držák toaletního papíru atd. Nevybírejte je náhodně - mohou mít velký dopad na celkový dekor. Vezměte v úvahu vše, včetně barvy, tvaru, textury, velikosti a materiálu. Můžete také chtít přidat několik čistě dekorativních předmětů, jako je například vázy, svícny apod.

Koupelnové doplňky mohou sloužit různým účelům a mohou být navrženy pro použití u umyvadla, ve sprše nebo ve vaně apod. Měly by být vybírány podle Vašich potřeb a stylu vaší koupelny. Toto příslušenství, od nejzákladnějšího držáku mýdla až po teleskopické zvětšovací koupelnové zrcadlo, se dodává ve dvou různých typech: volně stojící a ty, které vyžadují nějakou instalaci.

Koupelnové doplňky nevyžadující instalaci:

Samostatné koupelnové doplňky lze umístit na jakýkoli povrch v koupelně. Jsou praktické, protože se mohou pohybovat a nevyžadují k instalaci žádné nástroje či nářadí. Držáky na mýdlo, držáky na zubní kartáčky, koše na odpadky, dávkovače mýdla, to vše jsou příklady stolních nebo volně stojících doplňků. Jsou k dispozici v různých velikostech a stylech podle počtu lidí ve Vaší domácnosti a stylu a barevnosti Vaší koupelny. Toto příslušenství lze snadno vyměnit ovšem zpravidla vyžadují pravidelnější čištění.

Koupelnové doplňky vyžadující instalaci:

Některé příslušenství vyžaduje instalaci, například některé typy držáků mýdla, dávkovače mýdla nebo držáky zubních kartáčků. Ostatní příslušenství, jako jsou držáky toaletních rolí, police, jsou téměř vždy připevněny ke zdi. Tento typ koupelnového příslušenství je praktičtější a nabízí zpravidla delší životnost, protože podléhá menšímu opotřebení. Aby se toto příslušenství nainstalovalo, budete obvykle potřebovat vrták (často je potřeba vrtat do koupelnových dlaždic).